Close Quarter Fighting System

Close Quarter Fighting System (CQFS) is een uniek systeem, gericht op het omgaan met dagelijkse situaties en agressieve confrontaties. Binnen CQFS werken we aan het inkrimpen van terughoudendheid, zowel fysiek als mentaal. Om jezelf weerbaarder te maken.

We leren je natuurlijke reacties en schrikreflexen naadloos om te zetten in effectieve lichaamsbewegingen. Het resultaat is een gedegen tegenreactie die je kunt toepassen op het moment dat het ertoe doet. 

 3 FASES

 

In het CQFS-systeem hanteren we drie fases. Eerst leren we je volledige controle over jezelf en je omgeving te krijgen. Je bent niet langer het slachtoffer, maar degene die de touwtjes in handen neemt. Dit stelt je in staat om alledaagse situaties en confrontaties het hoofd te bieden en je tegenstander te domineren. Vanuit jouw nieuwe, offensieve houding kom je tot je besluitvorming om wel of niet over te gaan tot uitschakeling. Je besluit wordt ingegeven door je agressor. Die persoon bepaalt immers hoe ver je gaat. En dus ook het resultaat van je actie.

 

1
2
3

AANPAK

 

Kom je in een confronterende situatie terecht, dan zorgt je brein ervoor dat je vlucht, verstijft of vecht. CQFS leert je met dergelijke situaties om te gaan. Zodat je in staat bent deze te controleren en te domineren.

We hebben een systematische aanpak gecreëerd. Natuurlijke schrikreflexen worden naadloos omgezet in effectieve lichaamsbewegingen. Daarvoor gebruiken we combattieve drills die echt toepasbaar zijn. De omgeving waarin we je trainen, bootsen we dan ook zo reëel mogelijk na. Confronterende, vaak agressieve, situaties kunnen immers dagelijks en op elke plek ontstaan. Oefening zorgt ervoor dat je angst voor dergelijke situaties afneemt.  CQFS gaat onbewust deel uitmaken van je reflexmatige reacties. Je creëert een nieuwe blauwdruk. Zo kom je in confrontaties nooit meer voor verrassingen te staan.


CQFS Barendrecht

 Bankrekening: NL46 KNAB 0255817177

KvK 24409343

BTW  ID nr: NL002032316B34